Připravila jsem si pro vás další recept: i já ho dělala poprvé,ale né! naposled :) Kupované tvarohy u nás už končí :)
V neuprovaném stavu
Trocha soli,jarní cibulky, pažitky a vynikající
tvaroh je na světě.
Příprava:
Ze 2l mléka
- Čerstvé mléko se nechá při
pokojové teplotě zkysnout (cca 2-3 dny, podle teploty v místnosti).Nemusí
být zkyslé tak, že se odděluje syrovátka, stačí, když je jen nakyslé.
- Zkyslé mléko se zahřeje na
teplotu cca 50 stupňů (na měkký tvaroh stačí cca 40 stupňů – čím je
teplota vyšší, tím je potom tvaroh sušší a tvrdší).
- Pak se mléko nechá přiklopené
pomalu zchladnout (pokud byste chtěli tvrdý tvaroh na strouhání, tak se
scedí ještě horké a zatíží talířem).
Přeji dobrou chuť Lenka
Leni, domácí tvaroh miluju. S houskou a kávičkou...neznám nic lepšího. ;-)
OdpovědětVymazatVivi
Přesně :) u nás musí být tvaroh aspoň jednou týdně :)
VymazatLenka krásny recept :-) ocenenie si skopírujte a uložte do počítača a stadial dajte do návrhu - rozloženie do kolonky obrázky tak ho budete mať na svojom blogu v profile
OdpovědětVymazatDěkuji :) už jdu na to :)
VymazatDomácí věci jsou stejně nejlepší!!!!
OdpovědětVymazatTo ano !!! Už mě nebaví se cpát těma h....ma
VymazatLeni já zírám :o) a už se těším až ochutnám :o)
OdpovědětVymazatPřivezu ti ochutnat :)
VymazatAhoj Leni, tvaroh já miluju jak na sladko, tak slano, určitě vyzkouším...pa Romana
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej :)
VymazatJé, domácí tvarůžek... kde jsou ty doby, kdy jsme doma taky dělávali... dneska mlíko, ze kterého jde ještě udělat aby jeden pohledal... jo a syrovátku doporučuji uschovat do uzavíratelné lahvičky do lednice a denně s ní ošetřovat pleť, pokud nevypijete! Je to vynikající!!! Mám s tím vlastní výbornou zkušenost... Pá, L.
OdpovědětVymazatDěkuji za tip :)vyzkouším..
Vymazatsupr, zkusím....
OdpovědětVymazatdíky Ajka