středa 30. května 2012

Domácí chléb

Nejlepší domácí chléb..:)
3 hrnky hl.mouky
1 hrnek chlebové žitné mouky
půl kostky droždí
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
semínka
2 hrnky necelé teplé vody

Nastavíme pekárnu na těsto...Po vykynutí vložíme do pekáče a necháme ještě 15-30 min kynout.Chleba pomoučíme moukou a přikryjeme poklopem,nebo může být i alobal.Vložíme do vyhřáté  trouby na 250 stupňů na 60 min. posledních 10 minut  odklopíme vrchní pekáč..tvoří se kůrka..
Přeji dobrou chuť 

4 komentáře:

  1. Juj vypadá moc lákavě :o)Zbyla aspon kůrka pro maminku? :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavně dobrý :)Nezbyla..ne už máme upečený nový :)

      Vymazat
  2. Leničko vyzkouším, já teda pečů ze směsí a vede u nás ciabatta z lidlu, dělám holkám plněné malé bulečky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Směs z lidlu jsem ještě nezkoušela...Plněný bulky to taky můžu :) asi budu muset taky vyzkoušet.

      Vymazat